Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Van Horen Zeggen

print

In het vakblad Van Horen Zeggen vindt u een ruim aanbod van artikelen over zorg en onderwijs gericht op slechthorenden, doven en communicatief beperkten.

Van Horen Zeggen is een uitgave van de FENAC en Siméa.  In dit blad worden actuele ontwikkelingen op de voet gevolgd. Wetenschappelijk onderzoek wordt vertaald naar de dagelijkse praktijk van groepsleiding, leerkrachten, diagnostici en begeleiders.

Het blad verschijnt zes keer per jaar.   Audiologische Centra krijgen het vakblad gratis toegestuurd.  Abonnees betalen € 30 per jaar (zie ook hieronder).

Abonnement

Voor het jaar 2015 kost een abonnement op het vakblad Van Horen Zeggen 30 euro (exclusief eventuele administratiekosten). Hiervoor ontvangt u 6 keer het blad in uw brievenbus. Ook krijgt u met uw abonnementsnummer in 2015 korting op het Simeacongres.

Voor meer informatie stuur een email naar info@simea.nl.

Downloaden

Van jaargangen onderstaande jaargangen kunt u van nummers van minimaal een jaar oud hier de reportages, interviews en artikelen downloaden.  Van oudere jaargangen staat een beknopte inhoudsopgave online. In het Archief zijn alle nummers vanaf 1960 opvraagbaar in PDF-formaat.

Losse nummers bestellen

U kunt losse nummers bestellen bij het beleidsbureau van FENAC en Siméa: Bureau AudCom.  De prijs van een los nummer bedraagt € 8,-

VHZ kaart

Van Horen Zeggen publiceert ook de VHZ kaart.  Bij Van Horen Zeggen nummer 5 van 2006 is dit adresboek voor de sector communicatie en gehoor voor het eerst verschenen.

De VHZ kaart is te bestellen voor de kostprijs van €1,50 plus verzendkosten. Bij bestelling van meer dan 10 exemplaren worden geen verzendkosten in rekening gebracht.  U kunt de kaart hier ook downloaden of gebruik maken van de online lijst met links naar websites en e-mailadressen.

» Download de VHZ kaart als PDF

De gegevens van uw instelling of een adreswijziging doorgeven voor de VHZ-kaart kan middels het volgende invulformulier. Kijk ook naar de voorwaarden. Het ingevulde formulier kunt u sturen naar info@audcom.nl.

 

 

Jaargang 56 (2015)

print

2015-12015-1

Reportage
PoliDOSH geopend: "Doven en slechthorenden hebben meer gezondheidsproblemen"
Uit literatuuronderzoek blijkt dat doven en slechthorenden meer gezondheidsproblemen hebben dan horenden. Er zijn echter nog veel vragen over het waarom en hoe vaak dit voorkomt. Genoeg redenen om een polikliniek voor doven en slechthorenden op te richten: PoliDOSH. VHZ ging op bezoek.

Interview
"Onderwijs is meer dan het normaliseren van leerlingen die afwijken van het gemiddelde"
In december promoveerde Corrie Tijsseling op een onderzoek naar de betekenis van dovenonderwijs voor de Nederlandse dovengemeenschap. Het was in Nederland de eerste promotie in Nederlandse Gebarentaal. Van Horen Zeggen vroeg haar wat het huidige dovenonderwijs kan leren van haar onderzoek.

Artikelen
Rob Drullman: DIN-test: Meten van spraak-in-ruis bij jonge kinderen
Audiologische centra gebruiken voor het meten van spraakverstaan in ruis bij kinderen verschillende typen tests. Op het VUmc is de afgelopen jaren gewerkt aan een nieuwe spraak-in-ruis test die geschikt is voor kinderen vanaf 4;0 jaar.
Referentielijst

Nina Wolters-Leermakers en Jet Isarin: Bijdragen aan een grotere wereld
Dertig tot 40 procent van de dove kinderen heeft bijkomende beperkingen. Het laatste decennium krijgen deze kinderen steeds vaker een cochleair implantaat. In Van Horen Zeggen 6, 2014 werden de ervaringen van ouders besproken. Nu komt het omgaan van CI-teams met het toenemend aantal dove kinderen met bijkomende beperkingen aan bod.
Referentielijst

 

 

Agenda

 

Simeacongres 2015
16 en 17 april te Lunteren
Meer info...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Simea
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

tel        030-2 76 99 02
fax       030-2 71 28 92
teksttel 030-2 73 04 59

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Copyright 2003-2015 Siméa