Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Website voor kinderen over het oor, horen en doof zijn: www.orenomtehoren.nl  → Nieuws  → Home  

print

Deze speciale website is gemaakt om leerlingen van de basisschool (bovenbouw) en leerlingen in het voortgezet onderwijs (onderbouw) kennis te laten maken met het gehoor, slecht horen en doof zijn. Via deze website krijgen zij de mogelijkheid zelfstandig informatie te vinden en te gebruiken. Dit kan in de praktijk worden gebracht bij het maken van een werkstuk of de voorbereiding van een spreekbeurt. De informatie sluit aan bij de meest gebruikte lesmethoden voor het Natuuronderwijs.

Op de site is informatie te vinden over onder andere geluid, het gehoor, gehoorproblemen en oplossingen, doof zijn en slecht horen, communicatie en omgaan met slechthorenden en doven en het voorkomen van gehoorschade. Vooral dit laatste onderwerp verdient de laatste jaren meer aandacht, aangezien steeds meer jongeren slechter horen. Het is daarom van belang dat de leerling zich hier vroegtijdig van bewust wordt. Op de website is dit terug te vinden onder het kopje 'Lawaai!!!".

 

Wedstrijd

Aan deze website is een wedstrijd verbonden. Leerlingen kunnen een werkstuk opsturen over het gehoor of over n van de andere onderwerpen, die op de website aan bod komen. Werkstukken dienen voor 1 maart 2005 te worden opgestuurd naar:

Oorakel informatie en advies

T.A.V. de jury Oren om te horen

Poortgebouw

Rijnsburgerweg 10

2333 AA Leiden

wedstrijd@orenomtehoren.nl

 

Voorzitter van de jury is Sipke Jan Bousema, presentator van onder andere Museumbende en ZipZoo. Sipke Jan was de drijvende kracht achter Ongehoord Goed, het concert voor dove kinderen en de landelijke actie voor ondertiteling van Nederlandstalige kinderprogramma's. De maker van het beste werkstuk mag samen met zijn of haar klas gratis (reis en toegang) het Dolfinarium in Harderwijk bezoeken.

 

Agenda

 

Siméacongres 2019
11 en 12 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa