Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Wereld Doven Dag: ?Utrecht gaat gebaren?  → Nieuws  → Home  

print

Dovenschap, de belangenorganisatie voor Dove mensen in Nederland, en de Stichting Samenwerkende Utrechtse Doven Organisaties (SUDO) organiseren op zaterdag 23 september 2006 de 12e Wereld Doven Dag in de Janskerk te Utrecht. De dag duurt van 12.00 tot 24.00 uur. Het thema is: Toen en nu ? Doof! Alle activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. De toegang is gratis.

In de Janskerk is er een informatiemarkt waar verschillende organisaties van en voor Doven zich zullen presenteren. Daarnaast zijn er podiumdiscussies, films en workshops. Bijzonder is de (foto)tentoonstelling over de geschiedenis van Doven in Nederland. ?s Avonds kan men ontspannen gebaren in het grootste Gebarencaf van Nederland en kijken naar het open podium.

Ook buiten de Janskerk zijn er verspreid over de stad een aantal activiteiten. Overdag is er de unieke mogelijkheid om een rondvaart door de Utrechtse grachten te maken met een gebarentaalvaardige gids. Ook kan men de Domtoren beklimmen met een rondleiding in Nederlandse Gebarentaal. In het UCK Theater is er ?s avonds een voorstelling in Nederlandse Gebarentaal van het Handtheater.

Sinds 1958 wordt Werelddovendag (WDD) wereldwijd gevierd door nationale organisaties van Doven. In Nederland is de WDD altijd op de 3e zaterdag van september en wordt elk jaar door een andere Welzijnsstichting voor Doven georganiseerd. Doel van deze dag is

  • bekendheid geven aan Doof zijn en Gebarentaal
  • opkomen voor de rechten en belangen van Doven
  • voorlichting geven aan Doven en horenden
  • gelegenheid bieden om elkaar te ontmoetenVoor meer informatie kijk op: www.werelddovendag.nl

 

Agenda

 

Siméacongres 2020
2 en 3 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa