Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Vertellend voorlezen  → Nieuws  → Home  

print

Een boekje voor ouders over voorlezen aan (dove) kinderen .

Voorlezen en vertellen neemt in veel gezinnen een belangrijke plaats in bij het opvoeden van jonge kinderen. In het eerste deel van dit boekje wordt beschreven hoe voorlezen en later het zelfstandig lezen bij kan dragen aan de ontwikkeling van kinderen in het algemeen en specifiek aan aspecten daarvan, zoals de taalontwikkeling, de verstandelijke ontwikkeling, de sociale ontwikkeling en de emotionele ontwikkeling. Er wordt ingegaan op sprookjes en hoe ze aansluiten bij de emotionele en verstandelijke ontwikkeling van jonge kinderen. Tenslotte wordt aandacht besteed aan het begrip vertellend voorlezen en wordt ingegaan op het hanteren van aandachtsstrategieŽn in het voorlezen aan dove kinderen.
Auteur van het boekje is Freke Bonder, psycholoog en als hoofd Research en Development verbonden aan de Koninklijke Effatha Guyot Groep.

Het boekje kost ? 6,50 (excl. verzendkosten) en is te verkrijgen via de webwinkel van de Koninklijke Effatha Guyot Groep. Deze is te vinden op www.effathaguyot.nl. De Koninklijke Effatha Guyot Groep is een organisatie voor onderwijs, zorg en dienstverlening aan doven, slechthorenden en communicatief beperkten. De organisatie bestaat uit scholen en zorginstellingen en telt ruim 1700 medewerkers verspreid over meer dan 40 locaties boven de grote rivieren.

 

Agenda

 

Siméacongres 2019
11 en 12 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa