Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Leerlingen voeren toneelstuk op in gebarentaal  → Nieuws  → Home  

print

De Koninklijke Effatha Guyot Groep in Haren presenteert, in samenwerking met Handtheater uit Amsterdam, de voorstelling ?Guyot yo! I got you?. Deze multimediale voorstelling bestaat onder andere uit een toneelstuk in Nederlandse Gebarentaal over de stichter van het doveninstituut in Groningen, Henri DaniŽl Guyot. Het toneelstuk wordt opgevoerd door twee dove acteurs samen met vijftien dove en slechthorende leerlingen van de Guyotschool voor VSO te Haren. De leerlingen zijn tussen twaalf en achttien jaar oud. Daarnaast zal er gebarenpoŽzie en gebarenrap worden voorgedragen. Aan dit unieke evenement werken alle leerlingen van de school mee.

De besloten voorstelling vindt plaats op dinsdag 23 november 2004 in de Kleine Zaal van de Oosterpoort in Groningen en begint om 20.00 uur.

Handtheater heeft als doel het bevorderen van en bekendheid geven aan de dovencultuur, met name op het gebied van theater in de Nederlandse Gebarentaal. Handtheater probeert dit doel te bereiken door o.a. voorstellingen en optredens in de Nederlandse Gebarentaal te brengen, doven in de gelegenheid te stellen ervaring op te doen met theater, toneelstukken in de Nederlandse Gebarentaal te ontwikkelen en samen te werken met nationale en internationale organisaties op het gebied van de kunsten, in het bijzonder theater.

De Koninklijke Effatha Guyot Groep is een organisatie voor onderwijs, zorg en dienstverlening aan doven, slechthorenden en communicatief beperkten, al dan niet met een verstandelijke handicap.

 

Agenda

 

Siméacongres 2019
11 en 12 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa