Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Statement over het wetsvoorstel Passend Onderwijs → Nieuws  → Home  

print

(07-03-2012).

 Statement over het wetsvoorstel Passend Onderwijs

(07-03-2012) Deze week debatteert de Tweede Kamer over het wetsvoorstel passend onderwijs.

Siméa onderschrijft de doelstellingen van het passend onderwijs: elk kind moet dat onderwijs krijgen dat past bij zijn/haar mogelijkheden en meer kinderen zouden dat in het regulier onderwijs moeten kunnen krijgen.

Echter de invoeringstermijn en de bijbehorende forse bezuinigingen leggen een grote druk op het hele onderwijsveld om passend onderwijs te realiseren. Siméa heeft de minister en de Kamerleden hier meerdere keren ook op aangesproken.

Onderwijs gaat over mensen. Onderwijs is maatwerk waar vakmensen (leraren en begeleiders) met hart voor kinderen en kennis van zaken aan het werk zijn.

Siméa roept de Kamerleden op om in het debat te kiezen voor het belang van het kwetsbare kind; juist dàt kind moet maximaal toegerust worden op de toekomst. Stuur aan op een ander passend onderwijs waarbij het kind en de kwaliteit van onderwijs gewaarborgd zijn. Neem scholen de menskracht en instrumenten niet af om dat waar te maken. De leerlingen van vandaag én morgen rekenen op u!

Siméa ondersteunt de open brief aan de Kamerleden van de sectororganisatie voor het primair onderwijs, Abvakabo FNV, Algemene Onderwijsbond, Algemene Vereniging Schoolleiders, CNV Onderwijs, Federatie van Onderwijsvakorganisaties, Ouderorganisatie Balans, Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland, Koepelorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, hun ouders en vertegenwoordigers en Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs.

 

Agenda

 

Siméacongres 2019
11 en 12 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa