Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Reinier van Arkel groep start hulpverlening aan dove en ernstig slechthorende psychiatrische cliŽnten  → Nieuws  → Home  

print

Op woensdag 25 oktober om 15.30 uur opent mevrouw J. Baartmans, burgemeester van Vught, de nieuwe voorziening voor dove en ernstig slechthorende psychiatrische cliŽnten. De Reinier van Arkel groep zet daarmee met enige trots de volgende stap in gespecialiseerde hulpverlening voor doven en ernstig slechthorenden. De nieuwe voorziening - genaamd De Waterboog - is gebouwd op het zorgpark Vorburg te Vught.

De Waterboog biedt plaats aan 15 cliŽnten. Het gaat om mensen met blijvende psychiatrische problematiek die behoefte hebben aan een beschermende omgeving waar zij veilig kunnen wonen en werken en waar 24 uur per dag toezicht is.

De Reinier van Arkel groep heeft voor bewoners van het zorgpark een ruim aanbod op het gebied van ondersteunende therapieŽn, werk en dagbesteding en faciliteiten op het gebied van vrije tijdsbesteding, waar cliŽnten gebruik van kunnen maken.


De Reinier van Arkel groep heeft een zorgprogramma speciaal toegespitst op deze cliŽntengroep. De medewerkers van het team De Waterboog zijn opgeleid om op een adequate manier met de cliŽnten te communiceren. Zij hebben onder andere cursussen Nederlandse Gebarentaal gevolgd. Er is bij Reinier van Arkel een jarenlange ervaring in het werken met een aantal dove en ernstig slechthorende cliŽnten met autisme.


Er wordt nauw samengewerkt met andere GGZ-instellingen en belangenorganisaties voor doven en slechthorenden. Men werkt hard aan een landelijk dekkend zorgaanbod vor dove en ernstig slechthorende psychiatrische cliŽnten.


Het gebouw is ontworpen door de architect J. Kristinsson van Architecten en Ingenieursbureau Kristinsson bv te Deventer. Het is voorzien van specifieke technische voorzieningen zoals optische signalering, visuele communicatiemiddelen en ringleiding (geluidsversterking). Nieuwe digitale communicatiemogelijkheden voor doven en slechthorenden zijn beschikbaar evenals de mogelijkheid om gebruik te maken van tolken Nederlandse Gebarentaal.

 

Agenda

 

Siméacongres 2019
11 en 12 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa