Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Record aantal gebarentolken op Festival Mundial  → Nieuws  → Home  

print

Na het inslaande succes van editie 2005 komt een record aantal gebarentolken bij de acts op Festival Mundial in het Tilburgse Leijpark. Bij het uitbrengen van dit bericht waren Kane en Lange Frans en Baas B. definitief. Waarschijnlijk treden maar liefst negen acts op. Onder de noemer "Music Beats Poverty!" ondersteunt Festival Mundial hiermee haar 19e editie voor doven en slechthorenden.

Festival Mundial heeft een unieke formule om werelden te laten versmelten. Naast aandacht voor de verschillende wereldculturen is er nu voor het tweede jaar aandacht voor de dovencultuur en in het bijzonder de gebarentaal. Dit jaar zijn er een record aantal muziektolken aanwezig bij maar liefst 9 acts (onder voorbehoud). De muziek en teksten van Intwine, Lange Frans en Baas B, Postmen, Kane, Sensual, Ziggi, Jawat, Opposites en Opgezwolle zullen treffend worden uitgebeeld in gebarentaal door verschillende professionele gebarentolken.

Door deze bijzondere toevoeging aan de acts krijgen doven & slechthorenden ook de kans om de muziek en het festival zoveel mogelijk te beleven zoals een horende dat doet. De uitbeelding van gebarentaal komt bijvoorbeeld uitstekend tot zijn recht bij Nederlandstalige rapacts van Lange Frans en Baas B., Postmen en Opgezwolle. Bovendien is de uitbeelding van gebarentaal in combinatie met muziek en de emotionele aspecten in teksten ook voor horenden uiterst genietbaar.

Cultuur leent zich uitstekend om vooroordelen weg te halen. Initiatiefnemer Jos Oerlemans (zelf zwaar-slechthorend) heeft zich ten doel gesteld doven & slechthorenden te laten genieten van dit culturele evenement en tegelijkertijd de mogelijkheid te creŽren om elementen van de dovencultuur te presenteren aan de horende wereld. Stichting Skyway bekend van Sense City zet zich verder in voor de geschikte invulling van de gebarenacts.

Naast de eerder genoemde een gebarentolken staat er op het algemene programma van Festival Mundial een grote variŽteit aan artiesten uit alle delen van de wereld. Zowel op zaterdag als op zondag staat het artistieke programma garant voor een verfrissende mix van traditioneel en modern, voor jong en oud. Ruim 50 bands van over de hele wereld laten van zich horen. Alle denkbare muziekstromingen zijn vertegenwoordigd: van Gipsypunk naar stevige rock en urban tot opzwepende Afrikaanse hiphop. Festival Mundial heeft een aantal grote namen op het programma staan.

Korting voor doven en slechthorenden
Doven en slechthorenden die het festival willen bezoeken kunnen korting krijgen op de kaarten via website www.dommelweb.nl.

EXTRA: Plannen voor editie 2007 voor doven & slechthorenden
Voor de editie 2007 staan grotere plannen te wachten voor de versmelting van de doven en horende culturen. Met prikkeling van de zintuigen, andere dan het gehoor, zullen beide culturen dan kunnen genieten van elkaars beleving van het festival. Door het inzetten van een aroma-DJ, gebarenacts & tolken, andere speciale optredens maar vooral een trillende dansvloer en de grootste trommel van Europa (2,5 m.) zal dan letterlijk de sensatie van muziek overgebracht worden.

Festival Mundial voor doven en slechthorenden is een initiatief van Dommelweb, in samenwerking met Allround Media Company, Skyway Productions en Festival Mundial


 

Agenda

 

Siméacongres 2019
11 en 12 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa