Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Ontmoetingsdag dove en slechthorende jongeren  → Nieuws  → Home  

print

De SHJO, de SHJO Zwolle en het project Doorgaan voor normaal organiseren gezamenlijk een ontmoetingsdag voor dove en slechthorende jongeren De dag vindt plaats op 25 juni in Utrecht .

Aanstaande zaterdag 25 juni organiseert de SHJO afdeling Zwolle in samenwerking met onderzoekster Jet Isarin een ontmoetingsdag voor slechthorende jongeren en hun ouders. Het zal plaats vinden op het Rotsoord in Utrecht, een school voor leerlingen met auditieve en communicatieve moeilijkheden.
De ontmoetingsdag staat in het teken van discussie over de gevolgen van slechthorendheid op het functioneren in een horende samenleving, informatieverstrekking en ontspanning.

Het ochtendprogramma is bestemd voor de dove en slechthorende jongeren van verschillende VSO-scholen die deelnemen in de projectgroep van het onderzoekproject ?Doorgaan voor normaal? (Universiteit van Amsterdam). Dit onderzoeksproject wordt geleid door Jet Isarin, de slechthorende leerlingen werken als medeonderzoekers mee.

Bij het middagprogramma verwachten we tussen de 75 en de 100 slechthorende jongeren uit heel Nederland. Het begint met een inleiding rond een centraal thema over slechthorend zijn.
Vervolgens kan men via een carrousel langs diverse workshops, deelnemen aan verschillende activiteiten of een kijkje nemen op de informatiemarkt. Aan het einde van de middag is er een leuke en boeiende voorstelling. De ontmoetingsdag wordt afgesloten met een gezellige barbecue.

We willen met de ontmoetingsdag slechthorende jongeren en hun ouders een overzicht geven van wat er allemaal te doen is op het gebied van slechthorendheid. Verder willen we op deze manier slechthorende jongeren een mogelijkheid geven om op een ontspannende wijze onbelemmerd met elkaar in contact te komen en plezier te hebben met elkaar.

De organisatoren
SHJO afdeling Zwolle: De SHJO afdeling Zwolle is een organisatie voor en door slechthorende jongeren tussen de 12 en 31 jaar uit de regio Zwolle. Ze organiseert elk jaar verschillende activiteiten met als doel dat slechthorende jongeren elkaar kunnen ontmoeten en even onder elkaar kunnen zijn. Vanuit het idee dat we vernieuwend bezig willen zijn, zijn we gaan samen werken met Jet Isarin om een discussiedag voor slechthorende jongeren op poten te zetten.

Jet Isarin
- Onderzoeksproject ?Doorgaan voor normaal?: Jet Isarin is filosoof en onderzoeker op het gebied van Gehandicaptenstudies. Momenteel doet ze onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam naar slechthorende jongeren. Het onderzoek van Jet Isarin wil de ervaringen, opvattingen, wensen en verwachtingen van slechthorende jongeren in kaart brengen en op basis daarvan aanbevelingen doen aan ouders,
leerkrachten, hulpverleners en beleidsmakers.

Meer informatie kunt u vinden op www.shjozwolle.nl.

 

Agenda

 

Siméacongres 2019
11 en 12 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa