Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Onderzoeker pleit voor aanpassingen in onderwijs voor slechthorenden  → Nieuws  → Home  

print

Afgelopen jaar deed Jet Isarin in opdracht van de Koninklijke Effatha Guyot Groep onderzoek naar de leefwereld van dove en slechthorende jongeren. Wat maken ze mee en hoe ervaren ze dit? Hoe gaan ze om met hun beperking en met lotgenoten? Hoe zien ze zichzelf? En waar hebben ze behoefte aan? Uniek is dat de jongeren zelf in alle fasen van het onderzoek participeerden. De onderzoeker pleit voor aanpassingen in onderwijs voor slechthorenden.

Om zo dicht mogelijk bij de ervaringen zelf te blijven, heeft Jet Isarin voor een manier van onderzoek gekozen die inhoudelijk recht doet aan de ervaring van jongeren en die methodisch aansluit bij de wijze waarop zij (met elkaar) communiceren. Ze liet jongeren zelf actief participeren in alle fases van het project en ze communiceerde met hen via MSN: het jongerenmedium bij uitstek.
 
De onderzoeksresultaten zijn vastgelegd in het boek ?Hoor hen!?. Dit is uitgegeven als omkeerboek. In het ene deel wordt het theoretisch kader geschetst en in het andere deel worden de ervaringen van de jongeren zichtbaar.
 
Jet Isarin, Hoor hen!, Van Tricht Uitgeverij i.s.m. de Koninklijke Effatha Guyot Groep 132 pagina?s, ? 28,50 incl. btw, excl. verzendkosten, ISBN 9077822143.

 

Agenda

 

Siméacongres 2020
2 en 3 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa