Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Toestemming voor nieuwbouw Viataal  → Nieuws  → Home  

print

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft Viataal toestemming verleend voor het realiseren van geplande nieuwbouwprojecten ter grootte van 18 miljoen euro.

Het gaat hierbij om vervangende nieuwbouw voor 130 verblijfplaatsen voor cliŽnten, 100 plaatsen voor dagbesteding en bijbehorende ondersteunende diensten op de hoofdlocatie van Viataal te Sint-Michielsgestel. De huidige bebouwing op het terrein voldoet niet meer aan de huisvestingseisen vanuit de cliŽnten.

 

De bouw van deze aangepaste accommodatie past in het huisvestingsplan voor de toekomst, dat Viataal als gevolg van de vele ontwikkelingen de laatste jaren heeft opgesteld. Dit huisvestingsplan voorziet bijvoorbeeld ook in nieuwbouw voor het bestuur, het diagnostisch centrum, research & development en overige ondersteunende diensten op het Viataalterrein. Ook het nieuwe gemeentehuis van Sint-Michielsgestel is ingepast in de voorgenomen plannen.

 

Communicatief  beperkte cliŽbten met verder weinig of geen beperkingen worden al enige jaren bij voorkeur gehuisvest in kleinschalige capaciteit in de wijk (integratie). Er is echter een groep cliŽnten met een meervoudige handicap, die een meer beschermde manier van wonen vraagt. De huisdige woningen op het Viataalterrein in Sint- Michielgestel zijn verouderd en niet meer geschikt voor bewoning door deze cliŽnten. Voor de bouw van deze nieuwe woningen en bijbehorende gebouwen voor ondersteuning is op 4 oktober jl. toestemming verleend.  

 

 

Agenda

 

Siméacongres 2020
2 en 3 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa