Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

NIEUW: Gebarenwoordenboek voor Kinderen deel 2  → Nieuws  → Home  

print

H.K.H. Prinses Laurentien heeft zaterdag 14 april 2007 tijdens de nationale leesvertelwedstrijd in de Nederlandse Gebarentaal het eerste exemplaar van het Gebarenwoordenboek deel 2 in ontvangst genomen.

Sarah Muller van het Nederlands Gebarencentrum vertelde dat de prinses heel erg enthousiast was over het boek en graag gebaren wilde leren. We hebben de prinses ook een cadeautje meegegeven voor H.K.H. Prinses Maxima, Gebaren met je baby.

Net als het gebarenwoordenboek, deel 1, is deel 2 een gebarenwoordenboek met gestandaardiseerde gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal, speciaal gericht op kinderen. De tekeningen zijn voor kinderen herkenbaar, aansprekend en uitnodigend waardoor kinderen (en natuurlijk ook volwassenen) sneller en leuker leren. De tekeningen van de gebaren zijn gecontroleerd door het Nederlands Gebarencentrum. Het is een prachtig boek geworden, niet alleen geschikt als lesmateriaal voor docenten en begeleiders maar ook als handig naslagwerk vor ouders, verzorgers en familie.


Het boek bestaat uit 600 gebaren en beslaat ca. 170 pagina's. De gebaren worden in zwart/wit tekeningen weergegeven waardoor het makkelijk in de klas te gebruiken is. De gebaren sluiten aan bij module NmG2 die is uitgegeven door het Nederlands Gebarencentrum.

Thema's zijn: spelletjes, sprookjes, familie, seizoenen, dieren, boodschappen doen, klokkijken, verkeer, hoofdsteden, gevoelens en nog veel meer.


Het boek is een initiatief van de stichting Maak een Leuk Gebaar en is in samenwerking met het Nederlands Gebarencentrum uitgebracht met financiŽle steun van o.a. het Revalidatiefonds en de NSGK.


Bestellen

Het boek is te bestellen via de winkel op de website van het Nederlands Gebarencentrum voor de introductieprijs van ?21,50 (inclusief verzendkosten).

 

Agenda

 

Siméacongres 2019
11 en 12 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa