Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Nationale Hoortest nu ook op www.hoortest.nl  → Nieuws  → Home  

print

Leiden: 26 oktober 2004 .

Via een 3 weken durende radiocampagne roept de Nationale Hoorstichting de luisteraar op mee te doen aan de Nationale Hoortest. De spotjes zijn van 29 oktober t/m 19 november te beluisteren op radio 1 en 2, radio 10 Gold en de regionale radiozenders. De campagne richt zich op de grote groep slechthorende 50-plussers die ondanks hun slechthorendheid, de vele mogelijkheden voor gehoorrevalidatie negeren.

 

Herman ten Berge, directeur van de Nationale Hoorstichting, is blij met de radiocampagne: ?Zeker 900.000 mensen met een verminderd gehoor kunnen baat hebben bij de beschikbare hoorhulpmiddelen. Maar dan moeten ze wel in beweging komen. Hoortoestellen zijn omgeven met hardnekkige vooroordelen. Het belangrijkste misverstand is misschien wel dat hoortoestellen als een bevestiging van aftakeling door veroudering worden gezien. Het tegenovergestelde is echter waar: met een hoortoestel kies je er juist voor om te blijven deelnemen aan de samenleving; om er dus bij te blijven horen. Zonder hoortoestel raken vele slechthorenden in een isolement. Mensen wachten vaak en helaas veel te lang. Onderzoek laat bovendien zien dat hoe eerder mensen met een verminder gehoor beginnen met een hoortoestel, hoe beter het resultaat is. ?

 

De Nationale Hoortest is ontwikkeld door het Audiologisch Centrum van het VU medisch centrum te Amsterdam. Met de Nationale Hoortest krijgen bellers/bezoekers binnen enkel minuten een betrouwbaar beeld van de kwaliteit van hun gehoor. Het afnemen van een hoortest is volgens de Hoorstichting een belangrijke opstap naar gehoorrevalidatie. De test maakt een verminderd gehoor tastbaar. Slechthorenden krijgen daardoor een impuls om de doorgaans afwachtende houding te doorbreken en werk te maken van revalidatie. De internetversie is mogelijk gemaakt door het Centraal Fonds RVVZ.

En voor wie verdere informatie wil, is de site www.hoorwijzer.nl beschikbaar. Deze -door de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS) ontwikkelde site geeft praktische informatie over hulpmiddelen bij een verminderd gehoor.

 

Agenda

 

Siméacongres 2019
11 en 12 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa