Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Intentie bestuurlijke fusie Sint Marie en Viataal voor nog betere zorg en onderwijs  → Nieuws  → Home  

print

Op vrijdag 29 juni tekenen Sint Marie en Viataal een intentieverklaring voor een fusie op bestuurlijk niveau. Doel van de fusie is het verbeteren en vernieuwen van de zorg en onderwijs voor kinderen en volwassenen met .

Sommige kinderen en volwassenen hebben problemen met communicatie. Deze problemen kunnen te maken hebben met gehoor, gezichtsvermogen, taal- en spraakstoornissen of autismespectrumstoornissen. Zowel† Sint Marie als Viataal zijn expertisecentra die deze personen onderzoeken en behandelen, zodat ze zich beter kunnen uitdrukken en ontwikkelen.

Een bestuurlijke fusie: de bestaande samenwerking bekrachtigen

Sint Marie heeft Viataal benaderd. Viataal is voor Sint Marie een interessante partij vanwege het audiologisch centrum en haar expertise. Zo kunnen de audiologische poortfunctie voor kinderen en de expertise gezamenlijk versterkt worden.
Viataal en Sint Marie werken al geruime tijd samen. Deze samenwerking krijgt nu een solide basis door op bestuurlijk niveau te gaan fuseren. Dat wil zeggen dat de Raden van Toezicht en ook de Raden van Bestuur naar verwachting per 1 januari 2008 worden samengevoegd. Zowel Sint Marie als Viataal houden hun eigen cliŽnten en dienstverlening aan.

Viataal werkt ook al geruime tijd samen met de Koninklijke Effatha Guyot Groep, een organisatie die met name in Noord en West Nederland eveneens zorg en onderwijs biedt aan personen met auditieve en communicatieve beperkingen. De fusie tussen Sint Marie en Viataal dient mede geplaatst te worden in het licht van die samenwerking, waarmee de landelijke profilering verder wordt versterkt.

Voordelen voor cliŽnten, Sint Marie ťn Viataal

De bestuurlijke fusie tussen Sint Marie en Viataal biedt voordelen voor alle betrokkenen.

  • Sint Marie en Viataal kunnen hun cliŽnten nog beter helpen. Door samenwerking nemen expertise en inzichten toe.
  • Voor de medewerkers van Sint Marie en Viataal is de werkgelegenheid gegarandeerd en zijn er meer ontwikkelingsmogelijkheden.

Het biedt meer financiŽle zekerheid. Gezamenlijk kunnen de beide partijen hun positie op de zorgmarkt op een solide basis blijven versterken en schaalvoordelen behalen.

 

Agenda

 

Siméacongres 2020
2 en 3 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa