Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Intensieve E.G.O. tweedaagse  → Nieuws  → Home  

print

Voorafgaand aan het E.G.O.-congres zal een intensieve tweedaagse plaatsvinden op donderdag 10 en vrijdag 11 november. Deze tweedaagse is breed toegankelijk: voor mensen die werken in het basisonderwijs, speciaal, voortgezet, en hoger onderwijs, bij onderwijsbegeleidingsdiensten, maar er is ook ruimte voor studenten en ouders. We werken op maat aan verschillende inhouden. Deze inhouden worden vooraf met deelnemers afgestemd. Daarover wordt contact met u opgenomen.

 

Basistraject

OriŽntatie op de principes van het ErvaringsGericht Onderwijs.

Zeer geschikt voor mensen die zich willen verdiepen in de basisbeginselen van het E.G.O. In deze basiscursus worden de begrippen ?welbevinden? en ?betrokkenheid? behandeld. Ook worden de betrokkenheidverhogende factoren en de ErvaringsGerichte houding onder de loep genomen. De ErvaringsGerichte dialoog en manieren om goede interventies te plegen zijn continue gespreksitems. Uiteindelijk wordt de E.G.O.-praktijk bekeken en wordt een aanzet gemaakt met de mogelijkheden voor de eigen situatie.

 

Verdiepingstraject

Geschikt voor mensen die wat meer ervaren/bekend zijn met het E.G.O.

Vooraf inventariseren we wensen/verdiepingsvragen.

Aan de hand van deze vragen bieden we verdiepingsmodules aan. Bijvoorbeeld: Verdieping in een van de vijf werkvormen: kring en forum, hoeken/contractwerk, projectwerk, ateliers en vrije keuze. Daarnaast hebben we als aanbod: het (h)erkennen van ondernemingszin, inzoomen op leerkrachtstijl, de ErvaringsGerichte dialoog, zorgverbreding in ErvaringsGericht perspectief.

 

Speciaal willen we schoolleiders van basisscholen en mensen van onderwijsbegeleidingsdiensten uitnodigen voor een intensief traject waarin we ons buigen over kwaliteitsinstrumenten voor ErvaringsGerichte scholen.

 

De trajecten worden verzorgd door docenten verbonden aan het Expertisecentrum E.G.O. Nederland en het Cego BelgiŽ. Voor meer informatie en gerichte vragen  kunt u mailen naar wilma.van.esch@hetnet.nl Ook kunt u uitgebreidere informatie bekijken op onze site www.ervaringsgerichtonderwijs.nl

 

Aanmelden: zie www.ervaringsgerichtonderwijs.nl

 

Ook zijn er bij het secretariaat brochures/sites op te vragen, waarin u op zoek kunt naar een hotel of overnachtingplaats in de omgeving van Eindhoven.

 

Intensieve E.G.O. tweedaagse

Plaats: Fontys Pabo Eindhoven

Data en tijden: donderdag 11 november van 13.00 tot 20.00 uur

en vrijdag 12 november van 9.30 tot 16.30 uur

Kosten: ? 300,- (incl. koffie/thee, reader, snack (donderdag) en lunch (vrijdag)

Niet inbegrepen: Overnachting en diner donderdagavond

 

 

Agenda

 

Siméacongres 2020
2 en 3 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa