Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Hoorwijzer.nl past in nieuw zorgstelsel  → Nieuws  → Home  

print

Sinds start (november 2004) meer dan 12.000 bezoekers op website over hoortoestellen .

Mensen bij wie het gehoor achteruit gaat, hebben grote behoefte aan informatie over hoe ze de keuze voor een hoortoestel moeten maken. Dat blijkt uit de bezoekcijfers van www.hoorwijzer.nl, de website die helpt bij het maken van een goede keuze als men een hoorhulpmiddel zoekt. Het nieuwe zorgstelsel kan straks alleen maar goed functioneren als de consument van zorg en hulpmiddelen voorzien is van goede informatie waarmee hij/zij de weg
kan vinden op de ?zorgmarkt?. De Hoorwijzer is een goed voorbeeld van dergelijke informatievoorziening.

In de eerste 7 maanden van haar bestaan werd www.hoorwijzer.nl bezocht door in totaal meer dan 12.000 bezoekers (unieke IP-adressen). Volgens de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS), die de Hoorwijzer gemaakt heeft, voorziet de Hoorwijzer in een grote behoefte: ?Natuurlijk geven de kno-arts, de audioloog en de audicien de nodige informatie aan mensen die een hoortoestel nodig hebben?, bevestigt Joop Beelen, NVVS-beleidsmedewerker
en projectleider van het Hoorwijzer-project. ?Maar deze bezoekersaantallen geven aan dat mensen behoefte hebben aan verdere informatie. De
Hoorwijzer past dan ook in een tijd waarin slechthorenden zich steeds meer als consumenten opstellen. De informatiebehoefte zal alleen maar sterker worden wanneer het nieuwe zorgstelsel in werking treedt. Want dan moeten consumenten zich nog sterker op de ?markt? van zorg en hulpmiddelen gaan oriŽnteren. De NVVS is, als vereniging van mensen met hoorproblemen, bij uitstek geschikt om te voorzien in de informatie waaraan consumenten van hoorhulpmiddelen behoefte hebben?.

Hapklare informatie ťn procesbegeleiding
De eerste analyse van de bezoekerscijfers laat zien dat het grootste deel van de Hoorwijzer-bezoekers op zoek is naar hapklare informatie en beknopte uitleg. De delen ?dagelijkse tips? en ?woordenlijst? worden het meest bekeken. Daarnaast is er een groep die behoefte heeft aan ?procesbegeleiding?: zij doorlopen stapsgewijs de fasen die www.hoorwijzer.nl biedt om tot een individueel advies te komen voor het soort hoortoestel en/of aanvullend hoorhulpmiddel.

Naamsbekendheid
De Hoorwijzer wordt vooral gevonden onder de eigen naam: de meest gebruiktezoekterm is ?hoorwijzer?, pas op afstand gevolgd door ?hoortoestel? en vergelijkbare zoektermen. Een populaire verwijzer is slechthorenden.pagina.nl, maar ook andere sites (waaronder www.nvvs.nl) scoren hoog als verwijzer. De groeiende naamsbekendheid van de Hoorwijzer heeft waarschijnlijk te maken met de publiciteitscampagne die de NVVS doorlopend voert. Door het plaatsen van banners, stoppertjes en advertorials wordt de aandacht van de doelgroep getrokken. Deze campagne gaat in ieder geval door tot het eind van 2005.

www.hoorwijzer.nl werd publiekelijk gelanceerd in november 2005, tijdens de Week van het Oor. Sindsdien kwamen gemiddeld zo?n 1000 bezoekers per week naar de website. Uitschieters in de bezoekersaantallen naar 3500 tot zelfs 5500 per week werden veroorzaakt door de publiciteit rond de Week van het Oor en plaatsing op populaire webpagina?s als slechthorenden.pagina.nl.

Meer informatie over Hoorwijzer: www.hoorwijzer.nl.
Hoorwijzer is gemaakt door de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS), Postbus 129, 3990 DC Houten, website www.nvvs.nl. Meer informatie over het Hoorwijzer-project bij Joop Beelen (beleidsmedewerker NVVS), T 030 6354002, E j.beelen@nvvs.nl.

 

Agenda

 

Siméacongres 2019
11 en 12 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa