Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Hoorwijzer bij het grote publiek ge´ntroduceerd  → Nieuws  → Home  

print

De Hoorwijzer is een nieuw voorlichtingsinstrument voor mensen die voor de keuze staan van een hoortoestel of ander hoorhulpmiddel. In de Week van het Oor is de Hoorwijzer met een publiciteitscampagne ge´ntroduceerd bij het grote publiek. Ook wordt de Hoorwijzer ge´ntroduceerd bij huisartsen.

De Hoorwijzer helpt mensen wanneer zij voor de keuze staan van een hoortoestel of ander hoorhulpmiddel. Die keuze is namelijk ingewikkeld. Men moet niet alleen rekening houden met het gehoorverlies. Net zo belangrijk zijn de ?luisteromstandigheden? waarin men vaak verkeert. Bovendien spelen factoren als eigen financiŰle bijdrage en hoe opvallend of ?onzichtbaar? een toestel is.

Mensen die (voor het eerst) voor deze keuze komen te staan, hebben vaak geen idee van de afwegingen die ze moeten maken. De Hoorwijzer helpt hen daarbij. Bovendien geeft de Hoorwijzer uitleg over de specialisten die men kan raadplegen. Ook helpt de Hoorwijzer tijdens de proefperiode van een hoortoestel. Tot slot geeft de Hoorwijzer een overzicht van de vele andere hoorhulpmiddelen die men kan gebruiken, naast het hoortoestel.

De Hoorwijzer is ontwikkeld door de NVVS (Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden) en is daardoor onafhankelijk en niet-commercieel.

 

Vanaf de Week van het Oor 2004 heeft de NVVS de Hoorwijzer bij het grote publiek ge´ntroduceerd. De website www.hoorwijzer.nl is officieel geopend op het openingssymposium van de Week van het Oor, op vrijdagmiddag 29 oktober, door Arno Timmermans, directeur van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Vanaf dat moment is de NVVS gestart met het plaatsen van kleine advertenties in landelijke, regionale en lokale kranten. In landelijke kranten verschijnen artikelen over de Hoorwijzer. Op lokale en regionale radiozenders worden interviews gegeven over de Hoorwijzer.

In samenwerking met de Nationale Hoorstichting worden folders en affiches van de Hoorwijzer en de Nationale Hoortest in de komende weken verspreid onder de lezers van Medisch Contact, De Huisarts in Nederland en Huisarts en Wetenschap.

 

De Hoorwijzer is ontwikkeld door de NVVS (in samenwerking met KBOH en Mediamaal) met financiŰle steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De Hoorwijzer is er als website www.hoorwijzer.nl en als (papieren) Hoorwijzer-gids.

 

 

Agenda

 

Siméacongres 2020
2 en 3 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa