Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Gebaren in de Gezondheidszorg  → Nieuws  → Home  

print

Zaterdag 23 september is het nieuwe gebarenboek "Gebaren in de Gezondheidszorg" gepresenteerd op Wereld Dovendag te Utrecht.

Gebaren in de Gezondheidszorg is een handzaam uitgegeven boekje dat 239 illustraties van gestandaardiseerde gebaren bevat uit de Nederlandse Gebarentaal gericht op de gezondheidszorg. Voor huisartsen, assistentes, verpleegkundigen, verzorgenden, specialisten, baliepersoneel, kortom iedereen die werkt binnen de gezondheidszorg een handig hulpmiddel in de communicatie met doven en slechthorenden.

Het boekje maakt deel uit van een groter project ?Gebaren in de Gezondheidszorg?, waarin zo?n 3000 gebaren verzameld zijn rondom het thema gezondheidszorg en psychische hulpverlening. Een dvd-rom met deze gebaren zal eind 2006 beschikbaar komen. In het boekje is gekozen voor gebaren die regelmatig gebruikt worden bij doktersbezoek, bij bezoek aan verschillende afdelingen en specialisten in ziekenhuizen en het audiologisch centrum en bij diagnose van lichamelijke klachten. Voorafgaand aan de tekeningen vindt u ook informatie over de Nederlandse Gebarentaal.

Zie voor bestelinformatie de website van het Gebarencentrum

 

Agenda

 

Siméacongres 2019
11 en 12 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa