Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

De Skelp in Drachten opent dependance: De lytse Skelp  → Nieuws  → Home  

print

Een gebouw aan de Zanding in Drachten gaat dienst doen als dependance van De Skelp, onder naam De lytse Skelp. De Skelp is een school voor speciaal onderwijs aan slechthorende kinderen en kinderen met ernstige spraak-taalmoeilijkheden. Leerlingen komen uit de hele provincie Friesland. Op De Skelp werken veel specialisten op het terrein van spraak-taalmoeilijkheden. Het nieuwe gebouw staat op ongeveer een kilometer afstand van de Skelp. In februari 2006 zijn drie groepen op hun nieuwe plek gestart. Ook de Taaltrein, peutercommunicatiegroep voor kinderen tot 4 jaar met spraak-taalmoeilijkheden, heeft een plaats gekregen op de nieuwe locatie. Onderwijs en zorg van de Koninklijke Effatha Guyot Groep onder een dak!

In 2005 begonnen de voorbereidingen, de gemeente Smallingerland was een prima partner bij het renoveren van het gebouw aan De Zanding. Door het in gebruik nemen van de lytse Skelp heeft de ?grote? Skelp nu weer voldoende ruimte om haar leerlingen plezierig te huisvesten. De lytse Skelp wordt vrijdagmiddag 28 april om 16.00 uur officieel en feestelijk geopend. Voor de kinderen is er 's morgens een feestprogramma.

De school maakt deel uit van de Koninklijke Effatha Guyot Groep. Dit is een organisatie voor onderwijs, zorg en dienstverlening aan doven, slechthorenden en mensen met ernstige spraak-taalmoeilijkheden. De organisatie bestaat uit een groot aantal scholen voor speciaal onderwijs en zorgafdelingen. Er werken ruim 1800 medewerkers verspreid over meer dan 70 locaties boven de grote rivieren.

 

Agenda

 

Siméacongres 2019
11 en 12 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa