Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

De geheime bunker; kinderboek dat slechthorendheid behandelt  → Nieuws  → Home  

print

Half december 2005 zijn de eerste exemplaren van het boek .

Het is een spannend kinderboek voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Het is zeer geschikt om voor te lezen, ook aan iets jongere kinderen. Omdat het op een ontspannen, toegankelijke manier serieuze onderwerpen als pesten en slechthorendheid behandelt, is het ook geschikt om in de klas (voor) te lezen. Zeker als je juist deze onderwerpen wilt bespreken met de kinderen.

Kinderen die zelf een hoortoestel dragen kunnen zich identificeren met n van de hoofdpersonen, die helpt de oplossing van het mysterie te vinden.

Samenvatting van het verhaal:
Op een dag vindt Loranne vlak bij de boerderij van haar ouders een bunker, waarin een dagboek ligt. Ze leest er in en besluit de dagboekschrijver (die ondertekent met R.) terug te schrijven via het dagboek. R. schrijft haar weer terug en zo krijgt ze steeds meer te horen over de achtergronden van R. Die heeft allerlei geheimzinnige problemen en loopt na een tijdje zelfs weg van huis! Hoewel Lorannes beste vriendin Chantal na een ziekte plotseling slechthorend wordt, belet dit haar niet om Loranne en R. te helpen?..

De geheime bunker is voor de jeugd een, zoals ze dat in Amerika noemen, "page turner". Elsewine weet door moederschap en werk niet alleen exact wat kinderen boeit, ze heeft ook het talent om haar fantasie in een heerlijk, spannend verhaal om te zetten (aldus de uitgever).

Kijk voor meer informatie op www.geheimebunker.nl

U kunt via deze site het boek bestellen. Als u dat bij de auteur doet, kan zij een persoonlijke boodschap in het boek schrijven en/of het signeren.

 

Agenda

 

Siméacongres 2019
11 en 12 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa