Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Bijzonder peuterboek voor kinderen met communicatieproblemen  → Nieuws  → Home  

print

Sint Marie en Mercis Publishing - Kimio brengen een bijzonder boekje op de markt: "Praten doe je zo, zegt Boo". Het is bedoeld voor peuters met communicatieproblemen. Deze kinderen gaan voor behandeling vaak naar logopedie. Het boekje is ontwikkeld om ze hierop voor te bereiden. ?Praten doe je zo, zegt Boo? is het eerste boekje op dit gebied.

Wat is een logopedist? Wat gaat er gebeuren? En wat moet ik doen? De kinderen krijgen met dit boekje op een begrijpelijke manier informatie over de inhoud van een behandeling bij een logopedist. De informatie is aangepast aan de belevingswereld en de taal van deze peuters.

Boo, het kleine aapje, gaat met zijn mama naar Mia Miauw, de logopedist. Daar doet hij leuke spelletjes waardoor de taalverwerving op een speelse manier gestimuleerd wordt. Alle spelletjes in het boek zijn ontleend aan de logopediepraktijk voor jonge kinderen. Bij het boek hoort een leesen speelbrief met suggesties voor taalspelletjes die door de ouders thuis gedaan kunnen worden.
De tekst van deze brief is via www.kimio.nl en www.sintmarie.nl te downloaden.

In onze samenleving is communicatie onmisbaar. Voor communicatie heb je taal nodig. Bij de meeste kinderen verloopt de taalverwerving vanzelfsprekend, maar niet bij alle kinderen. Er kunnen problemen in de communicatie ontstaan door bijvoorbeeld een spraak- en taalprobleem, een vorm van autisme of een sterk verminderd gehoor. Het is belangrijk om ontwikkelingsproblemen bij kinderen zo vroeg en zorgvuldig mogelijk in kaart te brengen om een juiste behandeling te kunnen adviseren en geven. Alleen door vroege onderkenning en vroeg ingrijpen kan een stagnerende ontwikkeling weer vlot getrokken worden, waardoor de kansen van jonge kinderen toenemen.


Praten doe je zo, zegt Boo
Prijs: ? 8,95
Auteur: Betty Sluyzer
Illustraties: Leen Van Durme
Serie: Kimio peuterserie
Uitgever: Mercis Publishing
ISBN: 90 5647 722 6
Leeftijd: vanaf 2 jaar

 

Agenda

 

Siméacongres 2020
2 en 3 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa