Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Leden CG-Raad kiezen nieuw bestuur  → Nieuws  → Home  

print

Gisterenavond heeft de Algemene Ledenvergadering van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) een nieuw bestuur gekozen. Het nieuwe team van vijf bestuursleden onder leiding van Annelies Verstand, die Jan Troost als voorzitter opvolgt, wil zich sterk maken voor de belangen van mensen met een handicap of chronische ziekte.

Zoals afgesproken met de Algemene Ledenvergadering, heeft het oude bestuur zijn functies beŽindigd rond de datum van 1 mei. De reorganisatie van de CG-Raad is voltooid, de financiŽn zijn structureel op orde, er zijn nieuwe samenwerkingsverbanden aangegaan en er ligt een voor de leden herkenbaar werkplan. Een goed moment kortom voor de organisatie om met een nieuw bestuur de toekomst tegemoet te treden.

De vijf nieuwgekozen bestuursleden vormen samen een team waarin veel ervaring en kwaliteiten samenkomen die vor de CG-Raad van belang zijn. Het nieuwe bestuur beschikt over brede politiek-bestuurlijke ervaring op zowel landelijk als lokaal niveau, financiŽle expertise, ervaringsdeskundigheid en kennis van media en communicatie.

Annelies Verstand (voorzitter) was staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, belast met o.a. Emancipatiezaken en de coŲrdinatie van emancipatiebeleid tussen de ministeries. Zij was burgemeester van Zutpen en Heeteren.
Fini de Paauw (vice-voorzitter) kent de organisaties van gehandicapten en chronisch zieken van binnenuit, hij is voorzitter van de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (ANGO). Daarnaast was hij lid van de Provinciale Staten in Zeeland.
Ben Pluijmers (penningmeester) was directielid van een vooraanstande zakelijke dienstverlener en specialiseerde zich in financieel beheer. Pluijmers heeft ruime ervaring met samenwerkingsprocessen.
Ben Gerrits (secretaris) vertegenwoordigt al jaren de Nederlandse Vereniging van DystoniepatiŽnten in de CG-Raad. Gerrits is met name regionaal zeer actief.
Suzette Wyers (lid) is een communicatiedeskundige met brede bestuurlijke ervaring. Zij is ervaringsdeskundig lid van het bestuur van de Borstkanker Vereniging Nederland.

 

Agenda

 

Siméacongres 2019
11 en 12 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa