Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Onderwijsarrangementen overzicht → Algemene informatie onderwijsarrangementen  → Passend Onderwijs  → Dossiers  → Home  

print

 

Siméa heeft 19 onderwijsarrangementen uitgewerkt.

De onderwijsarrangementen vormen de basis voor het preadvies aan de Commissie van Onderzoek over de noodzakelijke ondersteuning en begeleiding voor de leerling. Uitgangspunt is daarbij de onderwijsbehoefte van de leerling en de ondersteuningsvraag van de school.

Het lichte en medium onderwijsarrangement vindt toepassing binnen de school voor regulier onderwijs; het intensieve onderwijsarrangement op de cluster 2 school voor speciaal onderwijs.

In de onderwijsarrangementen wordt op vijf velden (model Sardes) beschreven welke specifieke ondersteuning en begeleiding de leerling nodig heeft in de klas en binnen de school.
In de beschrijving van het onderwijsarrangement worden koppelingen gemaakt met de kwaliteitsindicatoren van Siméa en met specifieke lesmethodieken en didactiek.

Om te bepalen welk onderwijsarrangement voor de leerling in aanmerking komt is een handreiking gemaakt voor een eerste inschatting. Deze handreiking download u hier. Het onderwijsarrangement dat in aanmerking komt kan met behulp van de informatie op deze website inhoudelijk worden uitgewerkt.

Ga naar de onderwijsarrangementen.

 

 

Agenda

 

Siméacongres 2019
11 en 12 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa