Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Siméacongres 2016

print

Noteer alvast in uw agenda:

Simeacongres 2016 op 14 & 15 april in de Werelt te Lunteren!

 

Siméacongres 2015

Op 16 & 17 april 2015 vond het jaarlijkse Siméa Congres plaats voor alle collega’s in het land. Dit jaar was het thema
De Verwachting.

Van deze ontwikkelingen wordt van alles verwacht. Waar hopen wij op? Welke vermoedens komen uit en welke niet? Waar liggen de kansen? Kunnen wij uitkomsten beïnvloeden? Wat verwachten professionals van cliënten/leerlingen en hun ouders en wat verwachten cliënten/leerlingen en hun ouders van de professionals?

 
Er waren lezingen en workshops over de ontwikkelingen waar wij op dit moment in ons werkveld mee te maken hebben: Transitie in de Zorg en Passend Onderwijs. Ook waren er waren bijdragen vanuit wetenschap en praktijk, voor onderwijs, zorg en diagnostiek.

Programma van Siméa Congres De Verwachting
Handouts van de workshops en lezingen Siméa Congres 2015

 

Informatie eerdere Siméa congressen

Informatie over de Siméa congressen van 2015 en eerder kunt u hier vinden.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Siméa innovatieprijs 2015

print

Traditiegetrouw werd ook dit jaar de Siméa innovatieprijs uitgereikt. Een deskundige jury heeft zich over de inzending gebogen. Dit jaar bestond de jury uit de redactie Van Horen Zeggen.

De Siméa innovatieprijs 2015 is gewonnen door de makers van Ervaar TOS:
Rob Landa, Angela van der Vliet en Hennie Shields.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotograaf: Peter Strating

Ervaar Tos is een ervaringscircuit, ontwikkeld door Auris Dienstverlening Goes, met daarin een tiental opdrachten gericht op het ervaren van taalontwikkelingsstoornissen. Het circuit is bedoeld voor ouders, opvoeders, leerkrachten en begeleiders van kinderen met een TOS.

Het gaat om een goed doordacht product dat ingaat op de eigen ervaring van de professional, ouder en andere betrokkene bij een kind/leerling met TOS; mogelijk gemaakt dat het breed ingezet kan worden door het opnemen van het ervaringscircuit in een cursuscentrum; de spelsituaties gaan uit van volwassen ervaringen en zijn daarom erg aansprekend). Klik hier voor meer informatie.

 

De andere twee genomineerde innovaties voor 2015 zijn:

-     TOS en ik (praktische voorbeelden voor ouders, leraren, leerlingen zelf en andere betrokkenen; mooie verhalen met een boodschap; overzichtelijk –niet te lang – en mooi vormgegeven; combinatie van voorbeelden met praktische adviezen; door iedereen in te zetten, er is geen handleiding nodig) Klik hier voor meer informatie

-     iBOOK, werken met conceptondersteunende communicatie bij mensen met autisme (mooi vormgegeven en goed doordachte combinatie van film, tekst, beeld; geeft achtergrondinformatie en handleiding om er praktisch mee te werken; voor iedereen toegankelijk; gebruik makend van moderne techniek om beschikbaarheid te verbeteren)  Klik hier voor meer informatie

 

Voor algemene informatie Simea innovatieprijs

 

 

 

 

 

Agenda

 

Siméacongres 2016
14 en 15 april in de Werelt te Lunteren

Informatiedag Stichting Hoormij – FOSS en SH-Jong
7 november 2015

Werelddovendag
26 september 2015


» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Simea
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

tel        030-2 76 99 02
fax       030-2 71 28 92
teksttel 030-2 73 04 59

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Copyright 2003-2015 Siméa