Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Siméacongres 2017

print

 

 

“De knikkers of het spel??”

Masterclass over gamification en het slim gebruik maken van intrinsieke drijfveren om te leren op het Simeacongres. Grijp je kans en schrijf je in via;

congres.simea.nl

 

 

Congres Poster

Van harte welkom op het Siméacongres!

Inzicht ∞ Uitzicht

Met het thema "Inzicht ∞ Uitzicht" maakt Siméa de verbinding tussen onderwijs, zorg en het regulier onderwijs.

In toenemende mate vinden wij onze leerlingen en cliënten in reguliere settings. Wij werken als sector dan ook steeds meer samen met reguliere partners. Wij leren van elkaar en verwerven nieuwe inzichten. Tegelijkertijd ontstaat er steeds meer zicht op vroege voorspellers, die ons inzicht geven. Inzicht in wat het best passende traject kan zijn voor onze leerlingen/cliënten.

Dit alles vraagt om kritisch kijken naar onze praktijken.
Behouden en borgen wat goed is en vernieuwen waar onze cliënten en leerlingen beter van kunnen worden.

Op het Siméacongres 2017 is er gelegenheid om nieuwe inzichten en uitzichten met elkaar te delen.

Na het succes van 2016 zullen de Masterclasses weer een belangrijke plaats innemen in het programma. Ook nu zijn er weer masterclasses  met de laatste inzichten over onze doelgroepen Doof/sh - MG - TOS. Daarnaast zijn er ook masterclasses met andere onderwerpen die relevant zijn voor ons werkveld: onder andere Meertaligheid, Krachtgericht coachen en Co-teaching.

Vanzelfsprekend is er in het congresprogramma 2017 ook weer veel ruimte voor bijdragen uit ons veld in de parallelsessies. Schrijf je snel in!

Sluitingsdatum: 30 maart 2017

 

Klik hier voor het programma en de inschrijving.

 

 


Eerdere Siméa congressen

Informatie over de Siméa congressen van 2016: lees meer...

 

Siméa Innovatieprijs 2017

print

Genomineerden Siméa Innovatieprijs 2017

 

Siméa heeft in 2017 vijf inzendingen voor de innovatieprijs ontvangen. De redactie van Van Horen Zeggen vormt de jury die drie van deze inzendingen nomineert voor de innovatieprijs 2017. Vier van de inzendingen van dit jaar maken gebruik van moderne technieken. De jury waardeert dit en ziet dat de producten daardoor vaak laagdrempelig beschikbaar zijn. De kwaliteit van alle vijf producten was overall voldoende om genomineerd te worden. Omdat de opdracht van de jury is om drie inzendingen te nomineren zijn er twee inzendingen afgevallen.

De jury heeft bij de beoordeling gelet op: het innovatieve karakter( o.a. of er al producten beschikbaar zijn die een bijdrage leveren aan verbetering van dezelfde problematiek of doelstelling), de meerwaarde voor de professional, de meerwaarde voor de cliënt, of het product aanspreekt, de mogelijkheid voor brede toepassing, creativiteit en bruikbaarheid in de praktijk.

De jury nomineert op basis van deze criteria de volgende drie producten voor de Siméa innovatieprijs 2017:

-     Gebarenapp

-     Rekentaal

-     Speakaboo

 

 

Meer lezen over de Siméa Innovatieprijs..


Siméa Innovatieprijs 2016

De jury, de redactie van het tijdschrift Van Horen Zeggen (VHZ), heeft tien inzendingen beoordeeld. De jury was onder de indruk van het aantal inzendingen en heeft waardering voor de inzet en creativiteit van alle makers.

De jury heeft bij de beoordeling gelet op: het innovatieve karakter (o.a. of er al producten beschikbaar zijn die een bijdrage leveren aan verbetering van dezelfde problematiek of doelstelling), de meerwaarde voor de professional, de meerwaarde voor de cliënt, of het product aanspreekt, de mogelijkheid voor brede toepassing, creativiteit en bruikbaarheid in de praktijk.

De jury nomineerde op basis van deze criteria de volgende drie producten voor de Siméa innovatieprijs 2016:

  • Leeshuis
  • Metataal
  • Spraaktaal Kids

MetaTaal kreeg de meeste stemmen en won de Siméa Innovatieprijs 2016.


Siméa Innovatieprijs 2015

Traditiegetrouw werd ook dit jaar de Siméa innovatieprijs uitgereikt. Een deskundige jury heeft zich over de inzending gebogen. Dit jaar bestond de jury uit de redactie Van Horen Zeggen.

De Siméa innovatieprijs 2015 is gewonnen door de makers van Ervaar TOS:
Rob Landa, Angela van der Vliet en Hennie Shields. (Foto: Peter Strating)

 

2015 SIPErvaar Tos is een ervaringscircuit, ontwikkeld door Auris Dienstverlening Goes, met daarin een tiental opdrachten gericht op het ervaren van taalontwikkelingsstoornissen. Het circuit is bedoeld voor ouders, opvoeders, leerkrachten en begeleiders van kinderen met een TOS.


Het gaat om een goed doordacht product dat ingaat op de eigen ervaring van de professional, ouder en andere betrokkene bij een kind/leerling met TOS; mogelijk gemaakt dat het breed ingezet kan worden door het opnemen van het ervaringscircuit in een cursuscentrum; de spelsituaties gaan uit van volwassen ervaringen en zijn daarom erg aansprekend). Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

 

Agenda

 

Siméacongres 2017
6 en 7 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Copyright 2003-2017 Siméa