Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Siméacongres 2016

print

Siméa logo

Op 14 & 15 april 2016 vindt het zo vertrouwde Siméacongres weer plaats. In de ons zo bekende Werelt in Lunteren. Toch is het soms goed om tradities en gewoontes te doorbreken en het eens anders aan te pakken. En dan blijkt het vaak nog goed uit te pakken ook. Denk nu niet dat we het congres gaan verhuizen of iets dergelijks, maar we gaan het op het congres wel hebben over verandering. Het thema voor het komende congres is dan ook  “Anders werkt!” Over innovatie, verandering, nieuwe manieren van kijken naar wat vertrouwd en lang bekend is, andere manieren van werken, de invloed van werkwijzen vanuit andere sectoren op ‘onze kinderen’,  buiten de gebaande paden gaan, nieuwe inzichten, een frisse wind etc. Laat u inspireren op het congres of inspireer anderen met een mooie bijdrage van uw kant.

De inschrijving als spreker voor een parallelsessie is gesloten.

Vanaf half februari kunt u zich als deelnemer inschrijven.

 

 

 

Informatie eerdere Siméa congressen

Informatie over de Siméa congressen van 2015 en eerder kunt u hier vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Siméa innovatieprijs 2016

print

De aanmelding is geopend!
Alle innovatieve producten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en/of het welzijn van mensen met een auditieve en/of communicatieve beperking zijn van harte welkom.

Zie hier voor de voorwaarden en inschrijfformulier.

Deadline voor terugsturen is 1 maart 2016.


Siméa Innovatieprijs 2015

Traditiegetrouw werd ook dit jaar de Siméa innovatieprijs uitgereikt. Een deskundige jury heeft zich over de inzending gebogen. Dit jaar bestond de jury uit de redactie Van Horen Zeggen.

De Siméa innovatieprijs 2015 is gewonnen door de makers van Ervaar TOS:
Rob Landa, Angela van der Vliet en Hennie Shields.

2015 SIP

 

 

 

 

Fotograaf: Peter Strating

Ervaar Tos is een ervaringscircuit, ontwikkeld door Auris Dienstverlening Goes, met daarin een tiental opdrachten gericht op het ervaren van taalontwikkelingsstoornissen. Het circuit is bedoeld voor ouders, opvoeders, leerkrachten en begeleiders van kinderen met een TOS.

Het gaat om een goed doordacht product dat ingaat op de eigen ervaring van de professional, ouder en andere betrokkene bij een kind/leerling met TOS; mogelijk gemaakt dat het breed ingezet kan worden door het opnemen van het ervaringscircuit in een cursuscentrum; de spelsituaties gaan uit van volwassen ervaringen en zijn daarom erg aansprekend). Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

Agenda

 

Siméacongres 2016
14 en 15 april in de Werelt te Lunteren

 
» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Simea
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Copyright 2003-2016 Siméa