Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Siméacongres 2017

print

Datum: 6 & 7 april 2017

Siméacongres 2016

Siméa logo

Op 14 & 15 april 2016 vindt het zo vertrouwde Siméacongres weer plaats. In de ons zo bekende Werelt in Lunteren. Toch is het soms goed om tradities en gewoontes te doorbreken en het eens anders aan te pakken. En dan blijkt het vaak nog goed uit te pakken ook. Denk nu niet dat we het congres gaan verhuizen of iets dergelijks, maar we gaan het op het congres wel hebben over verandering. Het thema voor het komende congres is dan ook  “Anders werkt!” Over innovatie, verandering, nieuwe manieren van kijken naar wat vertrouwd en lang bekend is, andere manieren van werken, de invloed van werkwijzen vanuit andere sectoren op ‘onze kinderen’,  buiten de gebaande paden gaan, nieuwe inzichten, een frisse wind etc. Laat u inspireren op het congres of inspireer anderen met een mooie bijdrage van uw kant.

Bewijs van deelname treft u aan in de congresmap. Het Siméacongres staat geregistreerd bij Registerleraar.

Het congres is inmiddels geweest.

Klik hier voor de hand-outs.

 

Informatie eerdere Siméa congressen

Informatie over de Siméa congressen van 2015 en eerder kunt u hier vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Siméa innovatieprijs 2016

print

And the winner is....

MetaTaal

 


Dit jaar zijn er elf producten ingezonden voor de innovatieprijs 2016. Eén van de inzendingen voldeed niet aan de formele voorwaarden voor de prijs, namelijk dat deze voor 1 maart 2016 ontwikkeld en beschikbaar moet zijn. 

De jury, de redactie van het tijdschrift Van Horen Zeggen (VHZ),  heeft daarom tien inzendingen volledig beoordeeld.

De jury is onder de indruk van het aantal inzendingen en heeft waardering voor de inzet en creativiteit van alle makers. 

De jury heeft bij de beoordeling gelet op: het innovatieve karakter( o.a. of er al producten beschikbaar zijn die een bijdrage leveren aan verbetering van dezelfde problematiek of doelstelling), de meerwaarde voor de professional, de meerwaarde voor de cliënt, of het product aanspreekt, de mogelijkheid voor brede toepassing, creativiteit en bruikbaarheid in de praktijk.

De jury nomineert op basis van deze criteria de volgende drie producten voor de Siméa innovatieprijs 2016:

  • Leeshuis
  • Metataal
  • Spraaktaal Kids

 

Zie hier voor meer informatie over de Siméa Innovatieprijs.Siméa Innovatieprijs 2015

Traditiegetrouw werd ook dit jaar de Siméa innovatieprijs uitgereikt. Een deskundige jury heeft zich over de inzending gebogen. Dit jaar bestond de jury uit de redactie Van Horen Zeggen.

De Siméa innovatieprijs 2015 is gewonnen door de makers van Ervaar TOS:
Rob Landa, Angela van der Vliet en Hennie Shields.

2015 SIP

 

 

 

 

Fotograaf: Peter Strating

Ervaar Tos is een ervaringscircuit, ontwikkeld door Auris Dienstverlening Goes, met daarin een tiental opdrachten gericht op het ervaren van taalontwikkelingsstoornissen. Het circuit is bedoeld voor ouders, opvoeders, leerkrachten en begeleiders van kinderen met een TOS.

Het gaat om een goed doordacht product dat ingaat op de eigen ervaring van de professional, ouder en andere betrokkene bij een kind/leerling met TOS; mogelijk gemaakt dat het breed ingezet kan worden door het opnemen van het ervaringscircuit in een cursuscentrum; de spelsituaties gaan uit van volwassen ervaringen en zijn daarom erg aansprekend). Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

Agenda

 

Siméacongres 2017
6 en 7 april in de Werelt te Lunteren

 
» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Simea
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Copyright 2003-2016 Siméa