Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Lesmethode seksualiteit & relaties → Home  

print

Lesmethodes

De lesmethodes seksuele en relationele vorming zijn in 2006 ontwikkeld door Kentalis in samenwerking met Auris, het NIGZ en de FODOK. Hoewel gericht op leerlingen die doof zijn, is deze methode ook bruikbaar voor slechthorende leerlingen en leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis.

De methode is ontwikkeld voor leerlingen met een intensief onderwijsarrangement. Delen van de methode zijn echter ook goed bruikbaar voor ambulante ondersteuning van leerlingen met een licht of medium onderwijsarrangement in het regulier onderwijs.

De lesmethode is nog steeds zeer waardevol en bruikbaar, maar kan hier en daar wat gedateerd overkomen. Er zijn daarom plannen om de lesmethode verder door te ontwikkelen en ook aan te laten sluiten bij de nieuwe kerndoelen. Momenteel wordt er in samenwerking met Rutgers en FOSS en FODOK gewerkt aan een projectvoorstel.

 

Woordenboek Socio Seksuele Vorming

Hieronder vindt u het woordenboek Socio Seksuele Vorming, ontwikkeld binnen VSO De Taalbrug, afdeling A&O door Bakker, R. de & Cuppens, J. (2005). Het woordenboek is speciaal ontwikkeld voor slechthorende leerlingen en leerlingen met TOS en kan naast de lesmethode voor  het voortgezet onderwijs gebruikt worden.

 

Toegankelijke boeken over Relaties & Seksualiteit

Toegankelijke boeken over Relaties & Seksualiteit zijn op trefwoord te vinden in de FODOK-keuzelijst www.fodok-keuzelijst.nl en ook in de Troef-reeks van Van Tricht uitgeverij en de FODOK http://vantrichtuitgeverij.nl/categorie/troef-reeks/.

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

 

Siméacongres 2020
2 en 3 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa