Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

Feestelijke opening Corpus NGT → Agenda  → Home  

print

Op 12 december a.s. vindt de presentatie van het Corpus Nederlandse Gebarentaal plaats. Het Corpus NGT is een verzameling videofilmpjes van ruim 70 uur waarin Nederlandse doven in NGT met elkaar communiceren.

De deelnemers aan de videofilmpjes zijn ouderen en jongeren uit alle regio's. Vrijwel al het materiaal is vrij toegankelijk via internet en vrij te gebruiken voor niet-commerciële doeleinden.

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft het project mogelijk gemaakt, met als doel om het taalkundig onderzoek naar gebarentaal te verbeteren en te vergemakkelijken. Door dat alle gebaarders toestemming hebben gegeven om de opnames op internet te publiceren, is het materiaal ook voor u en uw achterban of doelgroep te gebruiken.

Via de website www.corpusngt.nl zijn de filmpjes te bekijken of te downloaden en is er achtergrondinformatie beschikbaar. Het is echter geenzins een website die is toegespitst op bepaalde doelgroepen. We nodigen iedere groep van mogelijke gebruikers uit om zelf websites of DVD's te maken waarop een selectie uit de ruim 2300 filmpjes aangeboden wordt voor een speciaal (educatief) doel. Corpus NGT is graag bereid om hierover mee te denken.

Op 12 december wordt het corpus ten doop gehouden in Nijmegen. Voor meer informatie kijk op www.corpusngt.nl.

 

Agenda

 

Siméacongres 2019
11 en 12 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa