Home   Congres   Scholen   Dossiers   VHZ   Contact 
 

FOSS-film “Laat zien wie je bent!” → Agenda  → Home  

print

De film wordt officieel gepresenteerd op vrijdag 9 oktober a.s. op het Centrum Sint Marie te Eindhoven. Lucille Werner zal hier het eerste exemplaar van de film in ontvangst nemen.

dvdDe film richt zich op jong-volwassenen met een gehoorstoornis of met een spraaktaalprobleem en verder op iedereen die met deze jongeren te maken krijgen in vervolgopleiding, werk en andere maatschappelijke situaties.

Deze jongeren staan voor belangrijke vragen als ze van school komen: Ga ik verder studeren of ga ik werk zoeken? Blijf ik voorlopig bij mijn ouders wonen of wil ik al op mezelf wonen? Wat zijn de mogelijkheden? Wat voor extra hulp heb ik nodig? En hoe doen anderen dat?

In de film geven twee jongeren die slecht horen en twee jongeren met een spraaktaalprobleem een kijkje in hun leven. We volgen hen thuis, in hun werk, op school en in hun vrije tijd.

Met een communicatieve handicap loop je tegen andere problemen aan dan goedhorende en goedsprekende jongeren. Ze vinden het vaak moeilijk om een zelfstandig leven op te bouwen en ouders kunnen hun kind vaak moeilijk los laten. De maatschappij is nog onvoldoende gericht op mensen met een beperking en jongeren met een gehoor- of spraaktaalbeperking hebben bovendien nog een onzichtbare beperking. De jongeren zullen dus extra hun best moeten doen om te laten zien wie ze zijn!

Ouders en begeleiders kunnen deze dvd gebruiken om met de jongeren in gesprek te gaan. Door samen te praten en de mogelijkheden te verkennen worden ze geholpen om hun weg te vinden naar verdere zelfstandigheid. Het was ooit al een hele stap voor de kinderen om alleen naar een winkel te gaan of op reis te gaan, maar nu zijn er andere, grote nieuwe uitdagingen, zoals werk vinden, uit huis gaan en een relatie krijgen.

De FOSS gaat Laat zien wie je bent! actief onder de aandacht brengen van VSO-scholen in het cluster 2 en van instanties die gericht zijn op werk, o.a. UWV en reïntegratiebedrijven.

De film is mede mogelijk gemaakt door Revalidatiefonds, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, Stichting Mundo Crastino Meliori, Stichting Fonds voor het Dove en Slechthorende Kind, en de firma Volker Wessels.

 Laat zien wie je bent!

FOSS-film op dvd, 25 minuten, Nederlands ondertiteld

Prijs € 15,00 + verzendkosten (voor FOSS-leden € 7,50)

Bestellen via het FOSS-bureau, Postbus 14, 3990 DA Houten, e-mail foss@hetnet.nl

 

 

Agenda

 

Siméacongres 2019
11 en 12 april in de Werelt te Lunteren
Lees meer...

» uitgebreide agenda

Zie ook

 

» meer links

Contact

 

Siméa
p.a. Bureau AudCom
Chr. Krammlaan 8-10
3571 AX Utrecht

030-2 76 99 02

» routebeschrijving

» info@simea.nl

Twitter

 

Tweets van @CongresSimea

Copyright 2003-2019 Siméa